Wij gaan verhuizen

Medio/eind 2018 gaan wij verhuizen van het centrum van Hilversum naar Hilversum Nieuw Zuid. Op het oude terrein van Zorgcentrum Zuiderheide verrijst op dit moment een volledig nieuw en state of the art paramedisch centrum.

Binnenkort vind u straks de fysiotherapeut, de logopedist, de diëtist en ergotherapeut bij elkaar in één pand.
In Alba, het eerste gebouw dat wordt gebouwd, komt namelijk een paramedisch centrum. Naast de genoemde zorgverleners komen hierin ook een apotheek en thuiszorg met de wijkverpleegkundige.

Gezondheidsproblemen voorkomen
De zorgverleners helpen de bewoners en omwonenden van Nieuw Zuid bij het zelfstandig wonen, het zelfstandig functioneren en het gezond blijven. Dat doen ze als er gezondheidsproblemen zijn maar ook om gezondheidsproblemen te voorkomen. Zo geven ze voedingsadvies, bewegen voor ouderen, trainingen om vallen te voorkomen enzovoorts.

Zorg op maat
Het gaat om zorg op maat. Dit betekent dat u, in overleg met de huisarts ,wijkverpleegkundige en/of paramedicus, zelf bepaalt welke zorg nodig is. En, net als nu het geval is, als u niet in staat bent om naar het paramedisch centrum toe te gaan, komen de zorgverleners bij u aan huis. Behalve de bewoners en omwonenden van Nieuw Zuid kunnen ook andere mensen uit Hilversum hier terecht.

Bekende gezichten
De zorgverleners in het paramedisch centrum bieden nu ook al zorg in het huidige Zuiderheide en in de wijk.

Het gaat om:
Ergotherapie Gooi en Omstreken
DPS Dieetkunde
Spreektaal Logopedisten
Fysiotherapie Douma
Thuiszorg