035-6284810 info@ergogooi.nl

   Wat is ergotherapie?

   ergotherapie hilversum hulp Wat is ergotherapie?

   Ergotherapie is er voor mensen die door ziekte, handicap of beperking problemen ervaren bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. De ergotherapeut kijkt samen met u naar de activiteiten waar u problemen in tegen komt en richt zich op de gebieden zelfverzorging, huishouden, werk en vrije tijd. 

   Problemen kunnen zijn: niet meer zelfstandig u knopen dicht maken, moeite hebben met het koken van een maaltijd of klachten bij langdurig achter de computer werken.

   Behandelingen ergotherapie

   De behandelingen ergotherapie starten met het bespreken van de problemen die u tegenkomt bij het dagelijks handelen. Ergotherapie is zorg op maat en elke observatie en behandeling wordt afgestemd naar aanleiding van uw specifieke klachten. Na het eerste gesprek word vaak een eerste observatie gedaan om in kaart te brengen wat de beperkingen en mogelijkheden zijn.

   Na het eerste gesprek kunnen de doelen voor de toekomst worden opgesteld en kan een plan voor het behalen van de doelen worden opgesteld. Dit kan in de vorm van trainingen, adviezen of oplossingen als hulpmiddelen of aanpassingen zijn. 

   Ergotherapie vindt plaats op de plek waar de problemen zich voordoen zoals bij u thuis of op het werk. Hierdoor kan er in de situatie waarin u de problemen tegenkomt gewerkt worden aan een oplossing. 

   Ziektebeelden

   De ergotherapie behandelingen zijn per ziektebeeld erg uiteenlopend. De ergotherapeutische behandelingen worden op grond van de verschillende klachten, voortkomend uit het ziektebeeld, aangepast.