De effecten van een zware koffer

  • Het tillen, laten zakken, duwen, trekken, dragen, vasthouden en slepen van zware lading gaat gepaard met statische en dynamische inspanning, waardoor spieren en gewrichten belast worden en de rug slijt.

Tips voor het kiezen van de juiste koffer

  • Maat: koop koffers in verschillende maten voor verschillende gelegenheden. De maat moet een afspiegeling zijn van de lengte van uw reis.
  • Soort: als u met het vliegtuig reist, kies dan voor bagage op wielen. Als u met de auto reist, kies dan een duffel-bag of een kledingtas.
  • Materiaal: vermijd het kiezen van koffers van zwaar materiaal zoals leer. Dit voegt alleen maar gewicht toe. Kies in plaats daarvan voor lichter, duurzamer materiaal zoals vinyl en canvas.
  • Handvatten: kies een koffer met uitschuifbare en draaibare handvatten, met gevoerde handvatten om de gewrichten in uw handen en vingers te beschermen tegen overmatige druk, en met handvatten aan beide zijden, waardoor het makkelijker wordt om de tas uit volgepakte bovenhandse bagageruimte te halen.
  • Wielen: kies een koffer met grote wielen. De koffer dient 4 wielen te hebben, zodat die makkelijk over verschillende oppervlaktes rolt en beter door kleine ruimtes en smalle gangen te sturen is, of 2 wielen met een 360° draairadius.

Tips voor het juist inpakken van een kofferkoffer inpakken

Algemeen: maak een lijst van u voor uw reis nodig heeft om te verzekeren dat u alleen essentiële dingen inpakt. Overweeg, in plaats van 1 zware koffer in te pakken, om het gewicht te verdelen en 2 kleinere koffers te nemen om belasting van de rug te voorkomen bij het tillen van de koffer naar de hoge bagageruimte. Als u op een lange reis gaat, overweeg dan om dingen alvast vooruit te sturen en slechts een kleine koffer mee te nemen op uw vlucht.

Kleding: besluit van te voren wat u aan zult trekken en pak alleen die kleren in. Overweeg om minder in te pakken en tijdens uw verblijf de wasserijfaciliteit te gebruiken. Kijk vooraf wat voor weer het wordt om te voorkomen dat u “je-weet-maar-nooit”-kleren inpakt. Draag de zwaarste kleren in het vliegtuig.

Schoeisel: pak niet meer dan 3 paar schoenen in. Pak schoenen in die voor meerdere outfits geschikt zijn.

Toiletartikelen: in de meeste hotelkamers zijn toiletartikelen gratis beschikbaar. Houdt toiletartikelen klein en zoek naar reisversies van uw favoriete producten of giet ze over in kleine flesjes.

Tips voor het juist dragen van uw koffer

Kies voor twee lichte koffers, één in elke hand, in plaats van één zware koffer in één hand of aan uw schouder.

Vermijd het dragen van zware koffers voor langere periodes. Draag zware voorwerpen dicht tegen uw lichaam. Verander vaak van houding om vermoeidheid door overbelasting van spieren te vermijden.

Tips voor het juist inladen van een koffer in een vliegtuig

Haast u niet – beweeg langzaam! Til uw bagage in etappes. Als u uw bagage in de hoge bagageruimte tilt, zet het dan eerst bovenop de stoelleuning, rust uit en til dan in de bagageruimte.

Related Entries