HomeDienstenAfspraak

Specialisaties

Vrouw heeft last van duizeligheid
Specialisaties

/ Duizeligheid & evenwicht

Duizeligheid & evenwicht

Duizeligheidsklachten en/-of evenwichtsklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld BPPD, PPPD, Ménière, uitval van een of twee evenwichtsorganen of vestibulaire migraine.

Inleiding tot Ergotherapie bij Duizeligheid en Evenwichtsklachten

Duizeligheidsklachten en/-of evenwichtsklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld BPPD, PPPD, Ménière, uitval van een of twee evenwichtsorganen of vestibulaire migraine. Door de ervaren duizeligheidsklachten en/-of evenwichtsklachten kunnen er belemmeringen ontstaan in de uitvoering van dagelijkse betekenisvolle activiteiten. Het omgaan met deze klachten vraagt energie. Een ergotherapeut kan u begeleiden bij het vinden om een goede balans te vinden tussen wat u kunt (belastbaarheid) en wat u wilt/moet doen op een dag (belasting).

Het belang van Balans tussen Belastbaarheid en Belasting

Bij sommige beelden, zoals BPPD en PPPD, kan het voorkomen dat na de behandeling van de fysiotherapie het brein nog steeds signalen ontvangt, terwijl de oorzaak van deze klachten al is weggenomen door de behandelingen. Het is belangrijk om met deze klachten om te gaan, om zo de dagelijkse activiteiten weer op te kunnen pakken. Dit begint met het vinden van een juiste balans tussen uw belasting en belastbaarheid. Vanuit een passend basisniveau kan gedoseerd weer worden opgebouwd om de belastbaarheid te vergroten.

Het Behandeltraject van Ergotherapie

In het behandeltraject kijken we samen hoe u gewend bent om activiteiten aan te pakken. Er wordt gewerkt aan bewustwording van gedragspatronen, u leert uw energie te verdelen, om te gaan met overprikkeling en u krijgt praktische tools om anders om te gaan met uw energie. Het doel is dat u meer energie overhoudt aan het einde van de dag. Tevens kan de ergotherapeut passend bij het ziektebeeld met u meedenken hoe u uw dagelijkse activiteiten weer kunt opbouwen.

Samenwerking met Fysiotherapie voor Optimaal Behandelresultaat

Als ergotherapeuten werken wij nauw samen met de behandelend fysiotherapeut, dit voor het beste behandelresultaat. Indien u nog niet onder behandeling bent van een fysiotherapeut, raden wij aan de site van Fysiotherapie Douma te bezoeken. Daar is onder meer een behandelend specialist duizeligheid werkzaam: https://www.fysiodouma.nl/duizeligheid/.

Achtergrondafbeelding

Advies of meer informatie over duizeligheid & evenwicht?

Plan een afspraak in met Daniëlle of een van onze anderen ervaren ergotherapeuten.

Andere specialisaties