035-6284810 info@ergogooi.nl

Werkplekadvies

Voorkom lichamelijke klachten op het werk en zorg voor meer plezier. Zo kun je als bedrijf betere resultaten behalen en gelukkigere werknemers hebben.

Meer informatieAdvies

Advies over een werkplek nodig?

Werkplekadvies is goed voor bedrijven met werknemers die intensief repeterende werkzaamheden uitvoeren of die bijvoorbeeld veel achter een beeldscherm werken. Op de werkplek kunnen verschillende klachten ontstaan. Deze klachten kunnen bestaan uit pijn, concentratieproblemen of vermoeidheid. Dit kan leiden tot minder goede uitvoering van de werkzaamheden en tot minder plezier in het werk. Daarnaast kan het zelfs leiden tot werkuitval. Dit kan voor zowel werkgevers als werknemers grote gevolgen hebben.

Wij zijn er om u te helpen bij het verbeteren van uw werkplek, zodat werknemers prettiger kunnen werken en betere resultaten kunnen behalen.

Werkplekadvies van Ergotherapie Gooi en Omstreken

Binnen onze praktijk zijn ergotherapeuten werkzaam die langs kunnen komen op uw werkplek. Wij observeren de werkplek en bespreken met u de ervaren problemen. Door middel van deze inventarisatie worden de klachten in kaart gebracht en hoe deze mogelijk zijn ontstaan. Het werkplekadvies kan gericht zijn op preventie als er nog geen fysieke klachten zijn. Dit zorgt ervoor dat ziekteverzuim en grote gevolgen – zoals hoge kosten en een hogere werkdruk voor het personeel – kan worden voorkomen.

Advies kan preventief én curatief zijn

Naast preventie kan het werkplekadvies ook curatief zijn. Wanneer iemand klachten heeft die lijken te ontstaan of te verergeren tijdens het werk is het van belang dat een ergotherapeut de werkplek bezoekt. Bij een werkplekadvies kunt u rekenen op advisering op het gebied van hulpmiddelen, voorzieningen en subsidieaanvragen in het kader van de WIA.

Wat doet Ergotherapie Gooi en omstreken nog meer?